2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A linóleum nem lejárt lemez

A linóleumpadlóval kapcsolatban sokakban tévhit él, és egy merev, csúnya, ócska hatású padló jelenik meg emlékeikben. Pedig a valóság ennek épp az ellenkezője. A linóleum jó minőségű, környezetbarát, természetes és tartós padlóburkolat.

A linóleum teljesen természetes alapanyagokból készül: parafaőrlemény, gyanta, lenmagolaj, faliszt, mészkő és természetes színezők alkotják. Tehát teljes mértékben „zöld” termék, gyártása vagy bezúzása során sem keletkezik semmiféle káros anyag.

Fontos, hogy a linóleumot ne keverjük össze a PVC-burkolattal, amely szintetikus műanyag!

Gazdag színárnyalatban, dizájn- és formavilágban kapható burkolat Fotó: shutterstock.com

A parafának köszönhető rugalmassága és remek hőszigetelő képessége. Ebből kifolyólag gyerekszobába tökéletes padlóburkolat, mert a gyerekek lába alatt mindig kellemes tapintású és ideális hőmérsékletű lesz a talaj.

A linóleum antibakteriális és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, jól bírja a nagy igénybevételt. További nagy előnye, hogy szinte tűzbiztos.

A linóleum ellenálló a különféle vegyszerekkel szemben, és a zsírok, olajok sem ártanak neki, emiatt a konyhában nyugodtan alkalmazható. Tisztán tartása rendkívül egyszerű, gyors, ezért előszobába, fürdőszobába is bátran alkalmazhatjuk.

Minden típusára igaz, hogy kétévente viaszos polírozószerrel érdemes átkenni a felületét, ettől újra fényessé és portaszítóvá válik.

Neked ajánljuk
A épületek zöld felújításáról tartanak workshopot „Környezetpozitív” mintaházat építenek magyar egyetemisták Veszélyes szokás kezd terjedni az erdőkben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: homeinfo.hu
Vissza
Hírfolyam