Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezettudatos építés jövője az „okosítás”

Már nem elég LED-világítást alkalmazni az irodákban vagy otthon kevesebb vizet használni, hogy az épületeinkkel kevesebbet ártsunk a bolygónknak, ugyanakkor kényelmesen éljünk. Intelligens megoldások és egyéni szinten sok bölcs döntés kell ahhoz, hogy a hely, ahol élünk és dolgozunk, a környezettel is összhangban legyen.

Ehhez mutatnak követendő példákat a Nemzetközi Zöld Építés Hete programjai, melyek szeptember 24–30. között a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezésében kerülnek megrendezésre.

Az épületek és az építkezések a globális energiafogyasztás 36%-át, az energiához kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás 39%-át teszik ki.

Mivel egy épület életciklusa alatt a költségek 80%-a az üzemeltetéskor jelentkezik, melynek 40%-át az energiafelhasználás teszi ki, az „okos” épületüzemeltetési rendszerek (Smart Building Management) képesek támogatást nyújtani abban, hogy energiát ott, akkor és csak annyit fogyasszunk, amennyi az épülethasználók optimális komfortszintjének eléréséhez szükséges.

A Nemzetközi Zöld Építés Hetén a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, HuGBC) épületbejárásokkal, innovációk bemutatásával, valamint a lakosságot megcélzó „okos” ötletekkel várja az épületeink környezeti teljesítményére érzékeny érdeklődőket.

A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk és a regisztráció az epiteszforum.hu oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Az okostégla eszes megoldás Inspiráló kagylópalota a fenntarthatóság szerelmeseinek Hulladékból is készülhet tégla Először keltek ki keafiókák Magyarországon Vízi egypercesek – Novellapályázat
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam