2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyszerűbben lesz igényelhető a lakossági energiatakarékossági hitel

Október 4-től kedvezőbb feltételekkel
vehetik igénybe az ügyfelek a Lakossági Energiahatékonysági Program nyújtotta, nullaszázalékos hitelt.

A lehető legtöbb ingatlantulajdonos számára kíván megoldást nyújtani a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közvetítésével elérhető „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” (GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17).

Az uniós forrásból, rendkívül kedvező feltételekkel igényelhető hitel segítségével számos lakás, családi ház és társasház energetikai korszerűsítése finanszírozható.

A megújuló energiaforrások beépítésével a tulajdonosok rezsiköltségei tovább csökkenthetők Fotó: Pascual Flores

A most életbe lépő módosítások lényege, hogy az igénylők még egyszerűbben jussanak forráshoz, a kölcsönigénylés pedig a lehető legrövidebb időt vegye igénybe.

Az eddigi feltételekhez képest könnyítés többek között, hogy az energetikai szakértő költségének elszámolásához a szerződés helyett elegendő lesz a számla benyújtása is. Emellett a feltételes szerződés helyett immár elfogadhatóvá válik a kivitelezőtől kapott árajánlat. Az elszámolható munkadíj mértéke 60%-ról 120%-ra emelkedik az elszámolható anyagköltséghez viszonyítva.

Az új építésű ingatlanok tulajdonosai számára jelent fontos változást, hogy friss használatbavételi engedéllyel rendelkező ingatlanok is részt vehetnek a programban Fotó: Alachua County/flickr.com

Életbe lép egy életkori módosítás is: természetes személy hiteligénylő esetén 75 évről 80 évre emelkedik a kölcsön lejáratakor érvényes életkori határ.

 Az ügyfelek minimum 10%-os saját forrással, maximum 20 éves futamidőre vehetik fel a magánszemélyeknél minimum 500 000 Ft, maximum 10 millió Ft, társasházak és lakásszövetkezetek esetén lakásonként minimum 500 000 Ft, maximum 7 millió Ft hitelösszeget.

A természetes személy ügyfelek legegyszerűbben online indíthatják hiteligénylésüket a www.mfb.hu/online-hitel oldalon, de az országszerte megtalálható 642 MFB Ponton is érdeklődhetnek a hitelprogram részleteiről, illetve be is nyújthatják kérelmüket.

Neked ajánljuk
Nem burkolt célzás: a természetes vakolattal mindenki jobban jár Elbűvölő dombház Budakalászon Egy „épületes” ötlet, ami nemcsak a lakhatási, de a műanyagválságot is megoldhatja Ausztriában elkezdik visszaváltható üvegben árulni a tejet, a magyar Spar is vizsgálja a lehetőséget „Élve megfőtt” félmillió kagyló Új-Zéland partjainál
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam