2018. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a különös épület a remény jegyében született

Nyilvánvaló jelei vannak, hogy a bolygónk egyre nehezebben visel el minket. Ha nem akarunk még gyorsabban haladni a pusztulás felé, alapvetően meg kell változtatnunk a szokásainkat olyan energiaigényes iparágakban is, mint az építkezés – írja a player.hu.

A kaliforniai Green New World lakóházmodellje, a Project HOPE a szénmentes életmódhoz segítheti hozzá leendő tulajdonosait. A környezetbarát dizájn, a természetes anyagok és a megújuló energiaforrások használata szolgált kiindulópontul a jövő évre elkészülő, HOPEone nevű épület tervezésekor.

A falak készülhetnek biovályogból is Fotó: Green New World/facebook.com

A kupolák geometriája optimalizálja a hőszabályozást, követi a passzív hűtési-fűtési elveket. Hogy miből épülnek, az a helyben elérhető anyagoktól is függ – hiszen a szállítás is súlyosan környezetszennyező –, de az eredmény mindenképpen jól szigetelő, földrengésnek, tűznek és viharnak is ellenálló épület.

Az összegyűjtött vizet természetes módon tisztítják, az energiát napelemekkel és a biogázzal biztosítják.

A ház első prototípusa Guatemalában készül Fotó: Green New World/facebook.com

A HOPE-projekt célja olyan épületek létrehozása, amelyekben a víz- és energiaellátás, a hulladékkezelés és a táplálék előállítása egy összekapcsolódó rendszerben valósul meg. Terveik szerint a későbbi HOPE-házakban a szerves hulladék biogázként és trágyaként is hasznosul, az ehhez szükséges folyamatok pedig szén-dioxid megkötésével járnak majd: az eredmény egy biztonságos és egészséges lakótér.

A különleges épületről további képeket láthatunk a player.hu cikkében.

Neked ajánljuk
Kerítés helyett telepíts élő sövényt Amikor az újítás és a tradíció találkozik – cserépkályhák a passzív házakban Szabad egy hétvégére? Norvégiában hamarosan megnyitják a világ első energiapozitív hotelét Népszerű a zöldkötvény a pénzvilágban Áder János: a Föld éves erőforrásainak csaknem dupláját használja fel az emberiség
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam