2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olcsó és környezettudatos otthon az innováció jegyében

Régi korok házépítési praktikáit vegyítette a modern kor 3D-s nyomtatási technológiájával egy olasz cég, hogy valóban elérhető árú, környezetkímélő, gyorsan elkészülő lakóhelyet hozzon létre.

A WASP nevű olasz startup a fazekasságból, illetve letűnt korok természetes anyagokból készült épületeiből merítette az ihletet egy olyan földszintes lakóhelyhez, amely agyagból, rizsből, rizsporból és szalmából készül.

A természetes szálak, állítja a WASP, minimalizálják a száraz keverék zsugorodását, és kellő mechanikai szilárdságot adnak a réteges szerkezetnek.

A fenntartható architektúra kialakítása a RiceHouse-szal folytatott hosszas kutatás eredménye.

A ház alapja persze beton, a tetőszerkezethez pedig fát használnak, mészszigeteléssel Fotó: 3D WASP/youtube.com

Főszerephez jut még egy óriási 3D-nyomtató is (Big Delta 3D), ez rakja egymásra a rétegeket. A valóban természetes anyagokból nyomtatott, 30 négyzetméter alapterületű, 40 centis falakkal szerelt ház mindössze 10 nap alatt elkészül – írja a hvg.hu.

Neked ajánljuk
Előregyártott panelekkel forradalmasítanák az épületek energetikai felújítását Németországban Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak Elszakadni a földtől, kiszakadni a mindennapokból Megint a műholdak tűntek fel fényfüzérként az égen (videókkal) A kriptovalutáknál alkalmazott technológia a művészi aukciókra is betette a lábát...
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam