2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újraműanyag kockákban alhatnak a jövő fesztiválozói

A fesztiválok világszerte mind több nézőt vonzanak, ezzel együtt egyre több szemetet termelnek. A fesztiválszervezők próbálják csökkenteni az egyszer használatos műanyag poharak és evőeszközök mennyiségét, van azonban egy olyan tétel, amivel nem tudnak mit kezdeni: a fesztivál után maradó sátrak.

A helyszínen maradó sátrakkal az a gond, hogy egy részük sérült, megy a szemétbe, a másik részüket esetleg jótékony célra tovább lehet ajándékozni, azonban ez nem mindenhol valósul meg. Egy angol cég termékötlete komoly segítség lehetne üzleti bevétellel párosulva, ráadásul a férőhelyek számát is növelné.

Fotó: Above All

Az Above All C6(n) startup újrahasznosított műanyagból készíti Pod(o) fantázianevű alvókockáit, amelyeket lapraszerelt állapotban értékesítenének a fesztiválozóknak vagy a szervezőknek, akiktől bérelni lehetne az alvóalkalmatosságokat.

Sok ember figyelmét felkeltettük az ötletünkkel, a gyártástechnológia is érdekli őket, mert ez megoldást jelent az egyszer használatos műanyagok újrahasznosítására, ami világméretű probléma

– mondta az Inhabitat webmagazinnak Charlie Hall ügyvezető.

A Pod(o) kockákkal nem hulladéklerakókba, óceánokba vagy hulladékégető üzemekbe kerül a műanyag, hanem sokoldalúan felhasználható, tartós új termék születne.

Az újrahasznosított műanyagból egyelőre kétszemélyes kockákat gyártanának, amelyeknek zárható az ajtaja, napelemes világítással és folyóvízzel is felszerelhetők, illetve egymáshoz rögzíthetők. 

A Pod(o) tervezői a fesztiválok mellett eseti célokra is ajánlják a műanyag kockákat, például ideiglenes szállásként humanitárius vagy természeti katasztrófák esetén, illetve bármilyen rendezvény helyszínén, amelyben a katonákat, tűzoltókat, segítőket és más személyeket biztonságosan el lehet szállásolni néhány napig.

Neked ajánljuk
Téglaként él tovább a textilhulladék Légkondi helyett a fényvisszaverő házaké lehet a jövő A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam