2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható geodéziai kupolák a québeci erdőben

A québeci Petite-Rivière-St-François melletti hegyen épült öko kupola szálláshelyek a kanadai Bourgeois / Lechasseur architectes tervei alapján készültek. A tervezők célja az volt, hogy a nyaralóházak a lehető legkisebb hatással legyenek a természetes környezetükre. 

A tartószerkezetek finom megoldásai és a környező természetes anyagokhoz hasonló árnyalatai, szinte észrevehetetlenül emelik a geodéziai kupolákat a hatalmas fák lombkorona szintjéig.

Fotó: Bourgeois / Lechasseur architectes / bourgeoislechasseur.com

Az előregyártott szerkezetek halványszürke PVC fedést és extra hőszigetelést kaptak, hogy a szállás egész évben használható legyen, még a helyszínre jellemző, zord időjárási körülmények között is.

Fotó: Bourgeois / Lechasseur architectes / bourgeoislechasseur.com

A sátorszerű fedést helyenként felhajtották, ahol nagy üvegfelületeket hoztak létre, így csodás kilátás nyílik a környező tájra. Monokróm részleteivel a belső tér modern, mégis otthonos érzést kelt.

Fotó: Bourgeois / Lechasseur architectes / bourgeoislechasseur.com
Fotó: Bourgeois / Lechasseur architectes / bourgeoislechasseur.com

Középen egy fekete dobozt helyeztek el, amiben a vizesblokkok, a konyha és tároló terek kaptak helyet, de térelválasztóként és a felső szinten kialakított alvókabin fogadószerkezeteként is funkcionál. 

Neked ajánljuk
Elkészült a kerékpáros zöldhotel Hulladékból házat építeni? Miért ne? Víz alatti hotel nyílik a Nagy-korallzátonynál (videóval) Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: pinklemur.blog.hu
Vissza
Hírfolyam