2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy kis ház a völgy ölén

Erdő, madárcsicsergés, a fák susogása, közel s távol csak magunk vagyunk – nincs is szükség többre a valódi feltöltődéshez, mint amit a Hudson-völgy mélyén álló kis házikó nyújt.

A Klein nevű startup alapítója, Soren Rose abból indult ki, hogy napjainkban a világ lakosságának több mint 50%-a városlakó, akik nem minden esetben engedhetik maguknak a luxuskörülményeket, ha szeretnének kimenekülni a városi forgatagból  – olvashatjuk az Octogonban.

Ennek a helyzetnek az orvoslására született meg az A45 ötlete, amely

egy olyan környezetbarát, kis rezsijű és kis méretű ház, amely lehetővé teszi az elvonulást, és elérhetővé teszi azt a szolidabb anyagi körülmények között élők számára is.

Fotó: Klein House/facebook.com

A prototípusként is szolgáló koncepciót a kis házakra szakosodott cég megrendelésére a Bjarke Ingels Group (BIG) készítette el. 

Az A45 kis méretű, előregyártott házikó mindössze 17 m2-es, meredek vonalvezetéssel, fekete színével és jó térkihasználásával tűnik ki a hasonló épületek közül, ugyanakkor bele is simul az erdei tájba.

Fotó: CNN Business/youtube.com

A Klein célja, hogy a kis házak koncepciójának kialakításában és kivitelezésében a világ vezető építészei is részt vegyenek, és a tervezéstől a kivitelezésen át egészen az átadásig összesen 4-6 hónap teljen el.

Vagyis viszonylag rövid idő alatt, a világ bármely pontján épüljenek fel ilyen házikók, ahová a várostól elfáradt emberek pihenni térhetnek.

A praktikusság jegyében az is fontos volt, hogy minél kevesebb munkagépre legyen szükség a ház felépítéséhez. A felhasznált anyag legtöbbje újrahasznosítható, beleértve a keretet, a falmodulokat, a padlót és a háromszög alakú ablakokat is.

Neked ajánljuk
Amikor az erdő a városba költözik Íme egy légből kapott ötlet az újrahasznosítás jegyében Egy igazán gömbölyű történet a fenntartható megoldások világából Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak” Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam