2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható építészet 3D-nyomtatással

Az Aectual egy holland startup, amely a 3D-nyomtatóknak köszönhetően fenntartható és újrahasznosítható építészeti megoldásokra specializálódott.

Vitorlákkal és zsinórokkal beborított épületek, anyagok és fények kombinációja az építészetben: ötlet az van bőven egy kis holland cég tervezőasztalánál – derül ki az Euronews riportjából.

Ebben a 15 fős, szakemberekből álló csapatban a holland tagokon kívül van olasz, orosz, bolgár és amerikai is. A robotok, amelyek egykor autógyárakban dolgoztak, a felújított számítógépek segítségével napi 24 órában működnek.

Fotó: euronews/youtube.com

A szinte végtelen számú alakzattá és színekre formálható padlók, dekorációk, homlokzatok és lépcsők újrahasznosított anyagokból készülnek. A vállalkozás valódi specialistása az úgynevezett biológiai alapú padlók gyártása, méghozzá lenmagból.

Az építkezés világa a szén-dioxid-kibocsátás 40 százalékáért felelős, ezzel a padlóval viszont egyáltalán nem keletkezik hulladék.

„Emlékezzünk csak a régi rómaiakra és görögökre, akik kőből építették a padlót, és azok még ma is ott vannak. Ez is egy hosszú életű megoldás” – mondta Esther Wubben, a világszerte 270 jótékonysági és zöld kezdeményezést támogató Doen Alapítvány munkatársa arról, miért érezték fontosnak, hogy a munkájukat irányító értékek a szervezet irodájának kialakításához használt megoldásokban is érvényre jussanak.

A projekt teljes költsége 860 ezer euró, amelyből több mint 300 ezret az Európai Unió Kohéziós Politikája támogat. A zöld megoldásban 3 hatalmas 3D-nyomtató segít.

Neked ajánljuk
Új szolgáltatás segíti az energetikai épület-korszerűsítéseket A sötét lakásokat az egészségünk és az energiahatékonyságunk is megsínyli Keltsük életre a falakat! Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam