2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beváltotta a reményeket a függőleges erdő

A Bosco Verticale ma már fogalom. Annak bizonyítéka, hogy a természetnek igenis helye van az ember teremtette környezetben.

Amikor a projekt elindult, az egész világ nagyra nyílt szemekkel bámulta, vajon mi sül ki belőle. Két toronyépületről van szó, egyik 76, a másik 110 méter magas. Sok lakó, sok iroda és még több növény. Csakhogy ebben az esetben nem az épületen belül vannak a zöldfelületek, és nem is a tetőn, hanem magán az épületen – írja a köpönyeg.hu.

A tornyok neve is pontosan ezt jelenti, függőleges erdő. Elkészítésük hosszadalmas tervezést igényelt, de érdekes módon nem az építészek részéről. Több botanikus is dolgozott a projekten, és két évükbe került, míg sikerült összeválogatni azokat a növényeket, melyek megfelelőek voltak a függőleges erdőbe.

A két tornyon összesen 490 nagy és 250 kisebb méretű fa kapott helyet – emellett 11 000 egyéb növény és 5000 bokor is díszíti a két épületet.

Fotó: Drone Snap/youtube.com

Az épületek tökéletesen beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A rájuk telepített összesen 1 hektárnyi erdő ugyanis nyáron, a kánikulában remekül hűti a házat, árnyékolja a lakásokat, így csökkenti az épületek energiafelhasználását is. A tetemes mennyiségű növény pedig kiveszi a részét abból is, hogy Milánó levegője tisztább és frissebb lehessen.

Neked ajánljuk
Nem burkolt célzás: a természetes vakolattal mindenki jobban jár Az épületek alig több mint 3 százaléka felel meg a szigorodó előírásoknak Elbűvölő dombház Budakalászon Hulladékmentesítési pályázat egyetemistáknak Zavarták a nagy fák a panorámát a Balatonnál, gázolajjal locsolták, hogy ne nőjenek
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam