2019. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akár üvegház is kerülhet a Notre-Dame tetejére

Nemzetközi tervpályázatot ír ki a francia kormány a Notre-Dame tetőszerkezetének újjáépítésére. A párizsi Studio NAB építészstúdió üvegházat álmodott az ódon kőfalak tetejére.

A párizsi Studio NAB építészstúdió egészen egyedi módon gondolja újraépíteni a Notre-Dame tetőszerkezetét – számolt be róla a Magyar Mezőgazdaság.

Üvegházat tervezett az ódon kőfalak tetejére, ahol fenntartható látogató- és oktatóközpontot alakítanának ki.

A leomlott huszártorony helyén szintén üvegből épült vertikális méhészet kapna helyet, futurisztikus kaptárakkal – a bennük szorgos méhek a templomon évszázadokon át dolgozó tömegek áldozatos munkáját szimbolizálnák. A tervezőcsoport elképzelése szerint az üvegház lehetőséget nyújtana a szegényebb rétegek integrálására, a városi mezőgazdaság, kertészet és a permakultúra elsajátítására és művelésére.

Emellett helyet adna a gyermekek oktatására, érzékenyítésére, a természet szeretetének, megbecsülésének kialakítására. Az elszenesedett tölgyfa tetőgerendákból alakítanák ki a magasított ágyásokat, ami a tragédia mementója lehetne, és egyúttal az új élet bölcsőjéül szolgálna.

Fotó: studionab.fr

A tervezőiroda hangsúlyozza, hogy a honlapján közzétett látványtervek csupán egy gondolatfolyam eredményei, nem végleges koncepciók. Ugyanakkor a természet és a természetes építészet iránt fogékonyak számára különleges csemegét jelentenek.

Neked ajánljuk
Ez a világ legnagyobb passzívház-projektje Sáros rögök és áramkörök Mintha elpusztított fák kísértetei között járnánk Műanyag-újrahasznosító céget vásárolt a MOL A jegybankoknak is jut szerep a klímavédelemben
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam