2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pillangópalota épül New Yorkban

A pompás királylepkének szentelt épületre nyolc emelet magasságig futó virágos rétet álmodtak a tervezői.

A Terreform One tervezőcsoport célja, hogy segítsen a vészes ütemben fogyatkozó lepkefajon. Az épület belül üzleteknek és irodáknak ad otthont, kívülről azonban gazdagon virágzó növénytakaró borítja majd, amely kiváló pihenő- és szaporodóhelyként szolgálhat a vonuló lepkepopulációnak, és amelyet úgy válogattak össze, hogy az egyedek bármely életszakaszban megfelelő tápanyaghoz juthassanak belőle.

A dupla homlokzat egyes részein lepkeneveldéket alakítanak ki, hogy a frissen kikelő példányok rögtön csatlakozhassanak vadon élő társaikhoz – így szeretnének tenni a faj egyedszámának csökkenése ellen.

Forrás: Terre Form/youtube.com

Saját házunk táján is sokat tehetünk a lepkéknek és egyéb beporzó rovaroknak kedves környezet kialakításáért: például számukra is vonzó növények telepítésével vagy méhhotel építésével.

Neked ajánljuk
A lakáson belüli légszennyezés is elbutít Az utolsó simításoknál is legyél környezettudatos A pénz fogy, de az energiahatékonyság nem nő Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak” Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam