2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az okostégla okos döntés

Azt jól tudjuk, hogy a tégla a legismertebb falazóanyag, amely már évezredek óta bizonyít. Ha a téglát választjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy rosszul nem döntöttünk. Az okostégla azonban még a téglánál is jobb választás.

Magyarországon 2021. január 1-jét követően csakis közel nulla energiaigényű épületek kaphatják meg a használatbavételi engedélyt, hívja fel a figyelmet az újHÁZ Centrum szakértőire hivatkozva a szon.hu.

A fenntartható és takarékosan üzemeltethető ház építése a megfelelő építőanyagok kiválasztásával kezdődik. A tégla a legismertebb falazóanyag, a levegő pedig kiváló hőszigetelő. 

Az intelligens otthonok alapját azok az okos falazási rendszerek teremtik meg, amelyek az energiahatékonysági mutatóik alapján eredményesen veszik fel a harcot az elillanó hővel szemben.

„Az okostéglák üregszerkezetében jóval hosszabb utat kell megtennie a levegőnek, mint a korábbi, hagyományos téglákban. A különleges üregszerkezet a levegőt sokkal hosszabb útra tereli a tégla belsejében, és ezért jobban tartja a meleget, így nehezebben hűl ki a ház”  – ismerteti a centrum szakértője.

Forrás: Wienerberger Magyarország/youtube.com

Ez több szempontból is jó: egyrészt így nincs szükség utólagos szigetelési munkákra, másrészt a végeredmény is sokkal ellenállóbb, ráadásul a tégla belsejében helyet kapó szigetelés teljes mértékben tűzálló.

„Aki azt gondolja, hogy az olcsó tégla kiválasztásával költséghatékony módon jár el, az téved, ugyanis ez az anyag a ház felépítési költségének mindössze négy-öt százalékát teszi ki, ugyanakkor a falszerkezet hőszigetelő képességének minimum ötven százalékát nyújtja” – hangsúlyozzák az építőipari szakem­berek.

Neked ajánljuk
Amikor az erdő a városba költözik Íme egy légből kapott ötlet az újrahasznosítás jegyében Hogyan lehetnek emberközpontúak a jövő városai? Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: szon.hu
Vissza
Hírfolyam