2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jövő házai megérkeztek a jelenbe

Már épülnek az első rezsimentes lakóházak néhány Budapest környéki településen.

A hagyományos energiahordózóktól és közművektől függetlenül üzemeltethető, magyar fejlesztésű, Blaskovich Ákos által kidolgozott lakóépület-technológia kereskedelmi forgalmazása tavaly kezdődött, a készház-gyártó cég megtalálása után.

Világszerte elkezdődött az ökoszenzációként beharangozott Noah Házak rendszer szabadalmaztatása is.

A talajcsavarokon álló, megújuló energiával működő, előregyártott elemekből álló önfenntartó lakóház-technológiának már van Európára érvényes szabadalmi bejegyzése, és hamarosan lehet Kínában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is – tájékoztatta a Világgazdaságot Tóth A. Péter, a Noah Global Kft. marketing- és értékesítési vezetője.

Fotó: Noah House/facebook.com

 Bár a rendszer iránt egyre intenzívebb a hazai és a nemzetközi érdeklődés, a társaság egyelőre a magyarországi építkezésekre fókuszál, amelyek révén egyre több referenciát és gyakorlati tapasztalatot szerez. Az idén Piliscsabán, Pilisborosjenőn, Pilisjászfalun, Pákozdon, Budakeszin, Vácon és Pakson építenek, a jövő évre már Jászberényre is van érvényes szerződése a cégnek.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja.

Neked ajánljuk
Hogy minden lépésed környezetbarát alapokon álljon... Hűvös szobák, hűvös elegancia a forró Costa Rica-i dzsungelből Egy tapsra érdemes kezdeményezés Ismét díjat kapott a magyar napelemes tetőcserép Ha a szívószálról lemondani nem akaródzik, válassza műanyag helyett a makarónit!
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam