2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Versenyben a jövő környezettudatos építészei

A Solar Decathlon a világ első számú építészeti versenye egyetemistáknak, központban a megújuló energiaforrásokra támaszkodó innovációkkal. A 19. Solar Decathlont Magyarországon, Szentendrén rendezik meg, erre nevezett különleges épületével a PTE műszaki karának SOMESHINE Teamje is.

A PTE Műszaki és Informatikai Karának „SOMESHINE Team” csapata két hét alatt épített fel gyakorlatilag a nulláról egy fenntartható építészeti elvek alapján működő szuper épületet a Solar Decathlon nemzetközi versenyre – számolt be a Pécsiújság.

A versenykiírás idén egy felettébb aktuális társadalmi probléma kereteit feszegeti a magyar résztvevők számára: 800 000 idejétmúlt, fizikailag leamortizálódott „kockaház” vár a 21. század kihívásainak való megfeleltetésre.

A SOMESHINE Team projektje a mintaház fejlesztésén túl annak zöld környezeti integrációjára és társadalmi beágyazódására is különös hangsúlyt fektet: ez a különleges egyveleg számos megoldási változatát és technológiai újítását dolgozták ki a projekt során, amelynek köszönhetően a Hungarian Nest+ (Magyar Fészek+) projekt különböző változatai képesek valós megoldást adni a fenntartható, energiatudatos, ökológiai lábnyom nélküli humánus emberi létre.

Fotó: Solar Decathlon Europe 2019/facebook.com

A közönségdíj elérése érdekében kérnek mindenkit, hogy a Facebookon az itt elérhető képet lájkolva és megosztva segítsék őket.

A Solar Decathlon Europe 2019 verseny  izgalmas lehetőség azon kísérlet levezetésére, hogy miként lehet minőségi irányvonalat mutatni az öröklött építészeti környezet fenntartható fejlesztésére és az új építészeti irányok meghatározására.

A versenyidőszak első napjától kezdődően a szakmai és lakossági érdeklődők egészen szeptember 29-ig díjmentesen látogathatják a Szoláris falut, önállóan vagy idegenvezető kíséretében kívülről-belülről megtekinthetik a mintaházakat.

Neked ajánljuk
A rossz felújítás elképesztő energia- és pénzpazarlás Gyökeres változásokat hoz az ingatlanpiacon a klímaváltozás A magyar piacon egyedülálló szigetelőanyaggal jelentkezett egy szegedi vállalkozás Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: pecsiujsag.hu
Vissza
Hírfolyam