2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennek a banknak a tetején is gyümölcsöző gazdaság működik

Évi 5 tonna élelmiszert termelnének egy melbourne-i banképület tetején.

A Skyfarmnak nevezett különleges gazdaságban, amelyet egy 2000 négyzetméteres tetőtéri parkoló átalakításával hoznak létre, egy gyümölcsös és egy méhészet is helyet kap. Célja elsősorban a környezetvédelmi oktatás lesz, de konferenciahelyszínként is működik majd – írja a 24.hu.

Az „égi” farmon évente több ezer diákot szeretnének a környezettudatosságra és a fenntarthatóbb életre nevelni, bemutatva számukra egy innovatív, vízhatékony mezőgazdasági rendszert.

A helyszínen megtanítják, hogyan lehet városi terekben kiépített kertekben friss élelmiszert termelni, és a növényvilág révén egyben a városi környezet optimális hőmérsékletét is fenntartani. A látogatóknak farmtúrákat és műhelyfoglalkozásokat szerveznek majd.

Forrás: Biofilta/youtube.com

A tesztfarmon – az elmúlt hat hónapban, két kilométernyi területen – 300 kilogramm zöldséget termeltek, becslések szerint a végleges gazdaság akár évi öt tonna friss élelmiszert is adhat majd. A gazdaságból származó termékeket egy kávézóban árusítják, a felesleget pedig jótékonysági szervezetek között osztják majd szét.

A városi tetőkert kialakításának várható költsége 300 ezer dollár, megnyitását 2020 végére tervezik.

Neked ajánljuk
Európa-szerte kizöldülnek a tetők Az energiahatékony épületek drágábban és gyorsabban eladhatók az ingatlanközvetítői tapasztalatok szerint Inspiráló megoldás Baliról – Egy takaros házikó tetra-packból A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam