2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sáros rögök és áramkörök

Mi történik, ha a legősibb alapanyag találkozik a leginnovatívabb építési eljárásokkal? Erre volt kíváncsi az a dizájnerstúdió, amelyik a földalapú építészetben jártas őslakosok földjén, Colorado pusztaságában sár és egy hordozható 3D-nyomtató segítségével fogott bele az építkezésbe.

A Rael San Fratello dizájnstúdió korábban is újszerű és fenntartható munkáiról volt ismert. Most Emerging Objects című sorozatuk keretében fogtak hozzá a sárból nyomtatott apró kísérleti épületek létrehozásához.

A 3D-nyomtatással készült prototípusok különböző eljárásokkal megmunkált sárból és fából készültek, egy egyszerű, hordozható 3D-nyomtató segítségével.

Fotó: Emerging Objects/facebook.com

A csapat a falvastagsággal, a fényáteresztő képességgel és a belső struktúrák terhelhetőségével is kísérletezett. Kidolgozták a nyomtatáshoz kapcsolódó munkafolyamatokat, az alapanyagok ideális keverési arányát, szerkezeti megoldásokat alakítottak ki, valamint egy koncepciót arról, hogyan képezheti ez a technika egy jelenbeli életmódhoz és dizájnelvárásokhoz alkalmazkodó építészet alapját.

Fotó: Emerging Objects/facebook.com
Fotó: Emerging Objects/facebook.com
Neked ajánljuk
A környezettel kíméletes, de mit tehetünk, hogy a fülünkhöz is az legyen? Gyomokból és rákhéjakból fenntartható biobeton Sikeresen teljesítette klímavédelmi vállalásait a Facebook Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam