2020. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a kerékpáros zöldhotel

Tárt karokkal várják a vendégeket Svédország első olyan szállodájában, amely teljes egészében kerékpárosok számára készült. A Malmőben található, Ohboy névre keresztelt hotel nemcsak azért érdekes, mert nincs autóparkolója, hanem az építészeti megoldások miatt is.  

A szálloda liftjei a szokottnál szélesebbek, hogy a kétkerekűeknek is helyet tudjanak biztosítani. És bár az építmény a belvárosban helyezkedik el,

külön kis zöldövezetek kialakításával igyekeztek még természetesebbé varázsolni a környeztet. A szálloda geotermikus fűtést használ, valamint napelemeket is alkalmaznak.

Kétféle szoba közül lehet választani, mindkettő 1-3 személy részére elegendő helyet biztosít. A szobákhoz kerékpárhoz való ingyenes hozzáférés is jár. 

Forrás: malmotown/Youtube 

A közelben pedig rengeteg turistalehetőség várja a látogatókat. A városnézés, az éttermek, a kávézok, az üzletek és a különböző szabadidős, valamint sporttevékenységek mellett a közelben található a Stapelbäddsparken, ahol korábban hajókat építettek, most azonban gördeszkapályaként funkcionál, és ahol sziklakert is található, és a Ribersborgsstranden, amely nyaranta homokos tengerpartként működik.

Neked ajánljuk
Európa-szerte kizöldülnek a tetők Bioaszfaltot használnak a svéd építőiparban Az energiahatékony épületek drágábban és gyorsabban eladhatók az ingatlanközvetítői tapasztalatok szerint Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: flowcycle.hu
Vissza
Hírfolyam