2020. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízgyűjtő falakat tervezett a kiszáradó városokba

A tiszta ivóvíz ma már olyan érték, melyet egyelőre csak azok értenek meg igazán, akiknek nem áll korlátlanul a rendelkezésére. Shaakira Jassat  moduláris rendszerű, épületek falára telepíthető esővízgyűjtője valamelyest orvosolhatná a problémát. 

A leginkább sajtreszelőre emlékeztető találmány feladata az esővíz és a kicsapódó pára elvezetése, hogy azt később fel lehessen használni az épület szürke vízkészletében, ezzel is sok iható, tiszta vizet megtakarítva.

Kialakítása éppen ezért egyszerű és vékony, ezért még a sűrűn lakott városokban is könnyen alkalmazható.  

Kiemelten fontos az okos vízgazdálkodás  Fotó: Studio Sway

A tervező pedig tűpontosan látja, hogy bizony a városi élet fenntartásához erősen újra kell értelmezni azokat a dolgokat, amiket egyértelműnek hittünk. A házak fala nem lehet csupasz, kellenek rá a növények és az olyan panelek, mint ez is, melyek a víz összegyűjtésére alkalmasak, így élhetőbbé téve egy betonból és fémből álló környezetet. 

Neked ajánljuk
Bioreaktorrá alakítanának át egy chicagói épületet Hamarosan jöhetnek az áramtermelő ablakok Nincs víz egy ausztrál iskolában, mert az óriáscégek mindet elhasználták Nem csak szavakban zöldül a Visa Virágos hangulatban, műanyag nélkül
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam