2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízgyűjtő falakat tervezett a kiszáradó városokba

A tiszta ivóvíz ma már olyan érték, melyet egyelőre csak azok értenek meg igazán, akiknek nem áll korlátlanul a rendelkezésére. Shaakira Jassat  moduláris rendszerű, épületek falára telepíthető esővízgyűjtője valamelyest orvosolhatná a problémát. 

A leginkább sajtreszelőre emlékeztető találmány feladata az esővíz és a kicsapódó pára elvezetése, hogy azt később fel lehessen használni az épület szürke vízkészletében, ezzel is sok iható, tiszta vizet megtakarítva.

Kialakítása éppen ezért egyszerű és vékony, ezért még a sűrűn lakott városokban is könnyen alkalmazható.  

Kiemelten fontos az okos vízgazdálkodás  Fotó: Studio Sway

A tervező pedig tűpontosan látja, hogy bizony a városi élet fenntartásához erősen újra kell értelmezni azokat a dolgokat, amiket egyértelműnek hittünk. A házak fala nem lehet csupasz, kellenek rá a növények és az olyan panelek, mint ez is, melyek a víz összegyűjtésére alkalmasak, így élhetőbbé téve egy betonból és fémből álló környezetet. 

Neked ajánljuk
Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet Az Európai Bizottság javítaná az épületek energiahatékonyságát Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam