2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Toyota megépíti a jövő városát

A Toyota a CES-en  bejelentette, hogy Japánban  megépítik a jövő városát. Woven City különlegessége, hogy az önvezető autók, az okosotthonok, a mesterséges intelligencia és más innovatív technológiák laboratóriuma is lesz. Az építkezések 2021-ben startolnak.

A tervezett város a Fuji hegy lábánál található gyár helyére épülne. A Woven City névre keresztelt város neve a cég korábbi tevékenységére, a szövőszékgyártásra utal.

A város energiaellátását hidrogén üzemanyagcellákkal tervezi megoldani a cég, és kezdetben 2000 teljes jogú lakos és kutató fogja lakni. 

A város megtervezésével a Toyota a dán építész, Bjarke Ingels cégét bízta meg – ők tervezték a két World Trade Center épületet New Yorkban, illetve a Google irodáit a Szilícium-völgyben és Londonban.

A kezdeményezés nemcsak Akio Toyoda vezérigazgató ambícióit tükrözi, hanem a Toyota pénzügyi és politikai erőforrásait, különösképpen Japánban.

Forrás: Toyota Motor Corporation/Youtube

Több neves autógyártó vezetője is beszélt már arról, hogy a jövő városait úgy lehetne megtervezni, hogy csökkentsék az autók és az épületek klímaváltozást kiváltó károsanyag-kibocsátását, csökkentsék a forgalmi torlódásokat, és implementáljanak internetalapú technológiákat az emberek mindennapi életébe.

A Toyota terve, hogy egy futurisztikus közösséget hozzon létre a 71 hektáros területen, messze túlmutat a riválisok eddigi kezdeményezésein.

A márka nyitott a partneri kapcsolatokra olyan cégekkel, amelyek a várost gyakorlótérként kívánják használni. 

Neked ajánljuk
Csak felújított házakkal érhetjük el a klímacélokat Az űrszemét csökkentésére fából készítenek műholdat Japánban Fertőtlenítőszerek házilag Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam