2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Építőelemek újrahasznosított műanyagból

Egy kanadai vállalkozás összegyűjti Halifax újrahasznosítható műanyagának 80 százalékát, és építőelemeket készít belőlük.

A Goodwood Plastic Products Ltd.-t 2018-ban alapította Dan Chassie, amikor látta, hogy a kínai szemétstop nyomán felhalmozódó műanyaghulladék kezelése sokszor mekkora probléma, és mennyire tanácstalanok a helyi hatóságok a felhasználásukat illetően – írja az Octogon.

A szelektíven gyűjtött plasztikot ledarálják, majd felolvasztják, végül öntőformák segítségével változatos méretű tömböket hoznak létre belőle.

A műanyag „fűrészáru” fúrható, szögelhető és ragasztható, akárcsak fából készült társai, az építőanyag a piknikasztaltól kezdve a parkban lévő padokon át a mezőgazdasági struktúrákhoz is jól hasznosítható.

Forrás: CBC Nova Scotia/youtube.com
Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Ilyen lett a Harley-Davidson első elektromos biciklije Az IKEA felmérése alapján elméletben már jók vagyunk környezettudatosságból A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam