2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elbűvölő dombház Budakalászon

Nem kellenek százmilliók ahhoz, hogy ilyen otthonunk legyen, csak az emberek nagy része elszokott a kétkezi munkától – vallja az új budakalászi dombház megálmodója, megvalósítója és tulajdonosa, Németh Csaba, egy négygyermekes édesapa.

A budakalászi dombház elsősorban családi kivitelben készült, mindössze néhány szakember segítségével. Szűk másfél év alatt elkészült a különleges otthon, amelyben nagyon jó a hőszigetelés, télen-nyáron ugyanolyan a páratartalom és a hőmérséklet – derül ki a Sokszínű Vidék riportjából.

Többfunkciós a közvetlenül mellette álló tó, amelyen ezen a télen három hétig boldogan korcsolyáztak a gyerekek a barátaikkal, míg nyáron a 28 fokos vizében úsztak – máskor pedig halakat fognak belőle. A tulajdonos szerint

a tavat és a házat érdemes minél közelebb építeni egymáshoz, mert a tó mikroklímát teremt maga körül: nyáron hűti, télen fűti néhány fokkal a környezetét.

Forrás: Drone House/youtube.com
Neked ajánljuk
Az iglukészítés ősi mesterségéből a jövő építészei is meríthetnek Egy színpompás és fenntartható otthon Londonból Komplett, fenntartható miniházzal jelentkezett az IKEA Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam