2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha a ház már áll...

Az újdonsült tulajdonosok számára az otthonteremtés egyik legfontosabb pillanata, amikor a sitt- és homokkupacok helyét a természet zöldje és harmóniája veszi át. Ahhoz, hogy a kert a család minden tagjának a lehető legtöbb örömöt és hasznot nyújtsa, érdemes már a tervezésnél tudatos döntéseket hozni.

Nem kell ahhoz tájrendezőnek vagy kertépítőnek lenned, hogy az otthonodat kiegészítő zöld területből barátságos és hívogató idillt varázsolj. Persze némi alaptudás nem árt, de ha van affinitásod a kertészkedéshez és a kertrendezéshez, akkor alapos felkészüléssel nálad is oázis válhat egy egyszerű füves területből is – írja az otthonokesmegoldasok.hu.

  • Lehet hogy minden vágyunk az, hogy málnát és ribizlit termesszünk, azonban nem biztos, hogy a talajunk minősége megfelelő ehhez. Mielőtt belevágunk a növények telepítésébe, ellenőrizzünk. Ha a kertünk talajának minősége javításra szorul (esetleg azért, mert túl homokos vagy agyagos), akkor ezt végezzük el.
  • Amikor megtervezzük a kertet, azt is vegyük figyelembe, hogy az elkészült remekművet majd karban is kell tartanunk. Ha minden álmunk az, hogy bukszusaink formája mértani pontossággal kimért gömb legyen, akkor vegyük figyelembe azt is, hogy bizony a megvalósítás mindennapos törődést igényel.
  • Ha nem szeretnénk saját kertészt tartani, akkor csak olyan növényt válasszunk, melyet mi magunk is gondozni tudunk. 
  • Ne kifejlett növényeket, hanem kisebb darabokat vegyünk. Lehet, hogy jó pár év, amíg egy facsemete megnyúlik, de a kisebb verzióhoz jóval olcsóbban fogunk hozzájutni.
  • Ha már van kertünk, komposztáljunk. Az ügyesen komposztálók jutalma a természetes táp, melyet nagyon jól tudunk hasznosítani növényeink nevelésében. 
  • Spóroljunk a vízzel. Igyekezzünk olyan növényeket választani, melyek jól tűrik a szárazságot, pláne akkor, ha nyaranta gyakran elutazunk.
Fotó: Clément Chevallier/youtube.com
Neked ajánljuk
Az ablakcsere környezetbarát döntés Búcsút mondhatnak a sötét háztetőknek Ausztráliában Vigyázzunk a sünökre a lombhullásban! (videóval) Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: otthonokesmegoldasok.hu
Vissza
Hírfolyam