2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy látványos gondolatkísérlet: futurisztikus otthonok az olajkorszak romjain

A rendhagyó elgondolásairól híres XTU Architects legújabb projektjében arra keresett választ, mi lesz az olajkitermeléshez kapcsolódó infrastruktúrák sorsa a fosszilis energia csillagának leáldozásával?

Az „X-lands” projektben az XTU Architect a monumentális tengeri fúrótornyok számára talált látványos új szerepet – derül ki a Liner cikkéből.

A fúrótornyok kiterjedő struktúrája rendkívül érdekes potenciált rejteget magában, méretük alapján sok lehetőség nyílhat a felhasználásukra.

Az XTU projektje ezeket az ipari monolitokat varázsolná lakható és egzotikus otthonokká: elképzelésük szerint ezek amolyan buborék- vagy konténerházak lennének.

Mindegyiknél dús növényzettel bővítenék ezeket az ipari építményeket, így csempészve a tornyokba egy kis természetességet. Víziójuk szerint a projektet a „fenntartható holnap” jegyében valósítaná meg a stúdió, hogy paradigmaváltást hozzon az építészetbe.

Fotó: XTU Architects/liner.hu
Fotó: XTU Architects/liner.hu
Neked ajánljuk
Lehet szép a partra mosott szemét? A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Nagy mennyiségű gyógyszerrel szennyeztek egy víztározót Idegenhonos kagylók hasznosításán dolgoznak a Balatonnál A digitális és zöld pénzügyeké a jövő?
Tovább a forrásra: liner.hu
Vissza
Hírfolyam