2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hozd zöld tető alá!

A fűvel és mohával befuttatott tető az alatta élők és környezet javát is szolgálja. Vegyük sorra, mennyi hasznot „termel”  szépen, csendben, zölden.

A tiszta levegőért és a klímavédelem nevében te is szívesen ültetnél növényeket, de pici a kerted? Tedd meg a tetődön! Az Otthonokosmegoldások.hu összegyűjtötte, milyen további előnyökkel járnak az egyedi, környezettudatos zöldtetős házak.

 • Jó hőszigetelő
  A növényekkel gazdagított tető energia- és pénztárcakímélő, hiszen visszatartja a házban levő meleget, így jelentősen csökkenthet a fűtésszámlánkon.
 • Hangszigetelő
  A vastagon borított zöldtető hangszigetelő hatású is: akár 8-10 decibelt is képes felfogni a kinti zajból.
 • Megvéd a tűztől
  A zöldtetős házak egyik legnagyobb előnye, hogy – amennyiben rendszeresen locsoljuk azokat, és kellő mennyiségű víz halmozódik fel bennük – lelassítják, vagy akár meg is akadályozzák az esetleges tűz terjedését.
 • Megakadályozza az áradást
  A zöldtetős házak tetején lévő növényzet erősebb esőzések alkalmával elnyeli a víz jelentős részét, ezzel megakadályozza az áradást, ami eldugult vagy nem megfelelő vízelvezető rendszerek esetén igen gyakori.
 • Megvédi házunkat a napsugaraktól
  Míg a tetőn lévő növények örülnek a napnak, a kevésbé kopásálló építészeti elemek az otthonainkon már kevésbé. A zöldtető megóvja a házunkat a napsugárzás káros hatásaitól.
Forrás: RunmanReCords Design/youtube.com
Fotó: moonjazz/flickr.com
Neked ajánljuk
Elméletileg már minden adott a nullenergiás otthonokhoz A jövő irodaépületei az egészségünk szempontjából is fenntarthatóbbak lehetnek A polisztirol-alapú hőszigetelés is lehet fenntartható? Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: otthonokesmegoldasok.hu
Vissza
Hírfolyam