2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önfenntartó, hulladékmentes ház a jövőből

A Sanghajban működő YANG Design által tervezett Green Concept House egy olyan futurisztikus lakóhely-koncepció, amelyben a fenntartható technológiák beépülnek a lakótérbe, hogy egy hulladék nélküli, 100%-ban önfenntartó otthont hozzanak létre.

A terv számos olyan csúcstechnikai rendszert tartalmaz, amelyek a háztartás tartalék energiáit használják, hogy vizet, világítást és energiát biztosítsanak növények termesztésére az egész otthonban, lényegében élő üvegházzá alakítva azt – írta meg Inhabitat nyomán a HuGBC.

A House Vision évente megrendezett esemény, mely építészeket kér fel, hogy futurisztikus, innovatív technológiákat felvonultató lakásterveket alkossanak. Ebben az évben a Pekingi Olimpiai Parkban a Madárfészek stadion hátterében 10 házat mutattak be, amelyek közül az egyik a YANG Design hihetetlen zöld koncepcióháza volt.

A 150 négyzetméter alapterületű épület a futurisztikus technológia mintapéldánya, amely bioélelmiszer-előállítást tesz lehetővé a házban, így 100%-ban önfenntartó.

A sok kis kerti sarok a házban lehetővé tenné a tulajdonosok számára, hogy szinte bármilyen növényt termesszenek tartalék háztartási energiával (napenergiából és szélenergiából), valamint vizet és fényt biztosítsanak a növényeknek. 

Forrás: News Direct/youtube.com
Neked ajánljuk
Európa-szerte kizöldülnek a tetők Bioaszfaltot használnak a svéd építőiparban Az energiahatékony épületek drágábban és gyorsabban eladhatók az ingatlanközvetítői tapasztalatok szerint Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: hugbc.hu
Vissza
Hírfolyam