2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme egy légből kapott ötlet az újrahasznosítás jegyében

Az amerikai eVolo fenntartható és innovatív építészeti magazin idén is meghirdette felhőkarcoló-pályázatát, egy elképesztő koncepció is dicséretet érdemelt.

A versenyen egy legószerűen összeállítható kórház bizonyult a legjobbnak, de a dicséretet kapott tervek között szerepelt egy teljesen elképesztő koncepció is. A 737 MAX Tower a világ talán leghírhedtebb repülőgépmodelljét hasznosította újra – írja a 365 Zöld Ötlet oldalon Hiver't-Klokner Zsuzsanna.

A Boeing 737 MAX repülőgép azután került a címlapokra, hogy kiderült, szoftverhiba okozhatta kétszer is a lezuhanását. A tragikus esetek után több ország kitiltotta légteréből a 737-eseket, a Boeing pedig felfüggesztette a gyártást.

Ugyanakkor több ezer MAX már készen várja, hogy kiderüljön: milyen jövő vár a járvány után a típusra, és egyáltalán, a repülésre.

Ez a helyzet indította be Victor Hugo Azevedo és Cheryl Lu Xu dizájner fantáziáját, akik sajátos megoldást eszeltek ki a temérdek veszteglő gépmadár hasznosítására.

Fotó: evolo.us
Fotó: evolo.us
Neked ajánljuk
Esélyt kap a maradék hungarocell – nehezen kezelhető hulladékból hasznos termék Nincs apelláta: zöldbe borul az osztrák főváros A építési hulladék is lehet alapanyag Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam