2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Győzedelmes szerepben a gyertyán

Egy düsseldorfi irodaház homlokzatát harmincezer növénnyel borították be, az így létrejött nyolc kilométer hosszúságú sövényfelület jelenleg Európa legnagyobb zöldhomlokzata.

Az ötszintes Kö-Bogen II iroda zöldfelületét a land art elemei inspirálták, az Ingenhoven Architects építésziroda pedig reméli, hogy az épület sokak számára követendő példa lesz a fenntartható városfejlesztés terén – írja az Octogon.

A 41 370 m²-es alapterületű, trapéz alakú épület homlokzatát teljes mértékben gyertyánnal futtatták be, ami a stúdió kutatása szerint 80 lombhullató fának megfelelő ökológiai haszonnal jár.

A projekt megvalósítása során az építészek számos kihívással találkoztak, elmondásuk szerint a sövény kialakítása mellett ugyanilyen kemény dió volt meggyőzni a helyieket arról, hogy az épület valóban úgy fog kinézni, ahogy megálmodták.

Forrás: Thomas Edison/youtube.com
Neked ajánljuk
Az épületek emelésének nem szükségszerűen kell a természet rombolásával járnia Új szolgáltatás segíti az energetikai épület-korszerűsítéseket Keltsük életre a falakat! Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam