2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható kisházak a legnagyobbakat is elvarázsolják

Az Oscar-díjas Matthew McConaughey környezetbarát kis lakókabinokat tervezett, hogy a természet szépségeire fogékony turisták környezetkárosítás nélkül évezhessék az ausztrál táj látványát.

Az apró otthonokkal a színész egy már meglévő startup, az Unyoked mellé társult be, amely a fenntarthatóságot tűzte a zászlajukra. A napenergiával működő kis kabinokban minden megtalálható, ami szükséges a nyugodt élethez, és ahhoz, hogy minél több ember „visszatérjen a vadonba”, miközben megóvja a környezetét – írja a Good Stuff.

A központi partvidék mellett lerakható kis házakat fenntartható anyagokból építették, napelemes fedéllel és rejtett napelemes felszereltséggel adják ki egy-egy éjszakára, vagy akár hosszabb időre is.

A kabinokba ugyanakkor előre megfontolt szándékkal nem került internetelérés. Így az élet nem robog el olyan gyors ütemben az ember mellett – indokolta a döntést Matthew McConaughey, aki saját elmondása szerint mindig is félelmetesen gyönyörűnek találta Ausztrália természetes szépségét, és bízik abban, hogy a kis kabin sokakat ösztönöz majd a természethez való visszatérésre.

Forrás: WildTurkeyAU/youtube.com
Neked ajánljuk
Csak felújított házakkal érhetjük el a klímacélokat Könnyebb lett felelősen gondoskodni a sittről Kaposváron A környezettudatos háztetők a pénztárcánknak és a környezetnek is hasznára válnak Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet
Tovább a forrásra: goodstuff.hu
Vissza
Hírfolyam