2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Méghogy az üvegház csak a kertbe való!

Egy cseh építésziroda kísérletező kedvű megrendelőjének köszönhetően született meg ez a különleges otthon, amelynek a tetőtere üvegházként funkcionál.

A RicharDavidArchitekti építésziroda találóan csak Ház üvegházzal névre keresztelt munkája a csehországi Chlum városában, egy gyümölcsösben található. Az egyszintes épület különálló egységet alkot, erre került rá a tetőt formázó üvegház. 

A különleges megoldás előnye, hogy az üvegház a lakásból is megközelíthető,  kialakítása  pedig nem vett el további területet a kertből, amivel egy alapozást is megspóroltak.

Az üveg alatt a házból elszökő meleg is hasznosulhat Fotó: Jiří Hroník/richardavid.cz

A tervezők kedvenc eleme a házon körülfutó terasz, amely az üvegház szándékosan szélesebbre hagyott tetejének hála védve van az időjárás viszontagságaitól, és bármelyik szobából megközelíthető.

A védett teraszról indul a lépcső az üvegházba Fotó: Jiří Hroník/richardavid.cz
A hatalmas ablakoknak köszönhetően, a ház mintha a gyümölcsös folytatása lenne   Fotó: Jiří Hroník/richardavid.cz
Neked ajánljuk
Esélyt kap a maradék hungarocell – nehezen kezelhető hulladékból hasznos termék A építési hulladék is lehet alapanyag Egyre többen keresik az energiatakarékos lakásokat Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: deezen.com
Vissza
Hírfolyam