2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az építészetben is hódítanak a klímatudatos áramlatok

A part mentén élő lakosságot fenyegető veszélyek kezelésére és a tengerben rejlő lehetőségek kiaknázására egyaránt reagál az az izgalmas koncepció, amelyet egy manilai tervezőiroda dolgozott ki. 

A Dada Áramlatok az áramlatoknak névre keresztelt, hullámokon lebegő házai az ötletgazdák elképzelése szerint nemcsak a tengerszint emelkedésével kihívások elé állított területeken jelentene biztonságos lakhatási megoldást, de ideális feltételeket kínálna a fenntartható energiatermelésre is.

A lebegő házak ugyanis nemcsak a nap, de az árapály energiáját is képesek lennének elektromossággá alakítani, sőt a saját szükségleteik kielégítése felett tudnának áramot termelni, ezzel bevételi forrást biztosítva a tulajdonosoknak.

A koncepciót első körben a Fülöp-szigetek térségére dolgozta ki az építésziroda, azonban a moduláris szerkezet és a vázhoz használt műanyag elterjedtsége miatt a tengerparti települések alkalmazkodása a jövőben a világ bármely részén életre hívhatna ilyen különleges, lebegő falvakat.

Forrás: Fondation Jacques Rougerie/youtube.com
Fotó: dada/designboom.com
Neked ajánljuk
Esélyt kap a maradék hungarocell – nehezen kezelhető hulladékból hasznos termék Egyre többen keresik az energiatakarékos lakásokat Nekünk is vigyáznunk kell az óceánokra A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában
Tovább a forrásra: designboom.com
Vissza
Hírfolyam