2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természetet megidéző, környezetbarát utcabútorokkal jelentkezik a Reneszánsz

A közeljövőben izgalmas, inspiratív fenntartható közösségi márkával lepi meg a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. az igényes városvezetőket, tudatos tervezőket és egyéni építkezőket.

Az új termékcsalád egyedülálló ötvözete a 21. századi ökotudatos művészeti trendeknek és a fenntartható, környezetbarát gyártási szempontoknak. Az ötlet
Szőllőssy Barbara formatervező iparművész és Balogh Attila közgazdász, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. vezérigazgató-helyettese találkozásakor született meg – számolt be az Octogon.

Barbarát ekkor már jó ideje az esztétikai és gyártási filozófiában is környezettudatos közösségi bútorok foglalkoztatták.  Egyedi, meditatív hangulatú bútoraival – amelyek a maximális kényelem mellett egyfajta szellemi és lelki kalandra is invitálják használójukat – ekkor már számos komoly szakmai sikert ért el.

Attilát mindeközben szintén már jó ideje foglalkoztatták a fenntartható, zero waste gyártási technológiák és klímabarát innovációk, és a süttői mészkőben rejlő kiaknázatlan lehetőségek.

Fotó: Reneszánsz Kőfaragó Zrt./octogon.hu

Amikor találkoztak, mindkettejük számára magától értetődő volt, hogy ez a lágy színvilágú különleges anyag kiválóan alkalmas lehet olyan egyedülálló esztétikai és fenntarthatósági mutatókkal rendelkező közösségi bútorok megalkotására, amelyek Barbara költői látásmódját és a Reneszánsz patinás tradícióit egyaránt jól kifejezi.

Fotó: Reneszánsz Kőfaragó Zrt./octogon.hu

A korábbi melléktermékből egy nagyon erős, magas kopásállóságú, ugyanakkor kimagasló esztétikai megjelenésű, plasztikusan formázható anyagot hoztak létre, amelyből Barbara települések, közösségi terek és kertek, vízparti sétányok számára szobornak is beillő kültéri bútorokat álmodott.

Neked ajánljuk
Komplett, fenntartható miniházzal jelentkezett az IKEA Mit tanulhatunk a méhektől? Ezek a gyógynövények a lappangó gyulladást is csökkenthetik Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam