2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A építési hulladék is lehet alapanyag

Egy építkezés igen nagy mennyiségű hulladékkal jár, ami a legtöbb esetben sajnos egy konténerben köt ki, pedig egy kis kreativitás és némi barkácstudás segítségével többségük újrafelhasználható lenne.

Egy Köpönyegen megjelent cikk a maradék zsalukövek, lécek és téglák hasznosításával kapcsolatos ötleteket gyűjtötte össze.

  • A zsalukövet rengeteg építkezésen használják, és gyakran nagyobb mennyiségben meg is marad. Bár nem különösebben esztétikus darab, mégis praktikus és mutatós dolgok készülhetnek belőle. Üreges kialakításának köszönhetően adja magát, hogy virágokat ültessünk bele, de ugyanúgy kialakíthatunk belőle fűszerkertet is, ráadásul a magaságyás vázához is remek – és nem mellesleg olcsó – megoldás lehet. Bátran lehet festeni, díszíteni (mozaikokkal, kagylókkal, kövekkel), így üde színfoltja lehet a kertnek. Tűzrakó kialakításához, vagy kültéri pad elkészítéséhez is hasznosítható.
  • A hosszú falécekből szépen lecsiszolva és kezelve a veteményes vagy a virágoskert körüli kisebb kerítést vagy például a gyerekeknek homokozót is készíthetünk belőlük. A kertben karózáshoz, futtatáshoz is tegyünk félre párat.
Fotó: shutterstock.com
  • Téglaház építésénél értelemszerűen mindig megmarad kisebb-nagyobb mennyiségű tégla. Hogy mi mindenre lehet felhasználni, az attól függ, mennyi van kéznél. Amennyiben kevés, úgy pl. virágokat lehet elkeríteni vele, ám ha sok megmaradt, akkor készülhet belőle többek között szegély, kerti út, bográcsozó, tűzrakó hely, fűszerspirál vagy magaságyás is.
Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Az iglukészítés ősi mesterségéből a jövő építészei is meríthetnek Egy színpompás és fenntartható otthon Londonból Komplett, fenntartható miniházzal jelentkezett az IKEA A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam