2020. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a magyar házakra is kerülhet szmogevő tető

Az autók kipufogógázaiként, illetve az ipari termelés során keletkező nitrogén-oxidok egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a légkörben. Ezek a részecskék nemcsak a környezetre károsak, hanem az emberek által belélegzett levegőt is mérgezik. A probléma kezelésében az új technológiáknak köszönhetően az épületeknek is nagy szerep juthat.

A BMI Villas újrahasznosított lemeze a káros anyagokat a napsugarak és az esővíz segítségével semlegesíti. A Noxite Eco-Active egy titán-dioxid bevonattal ellátott bitumenes lemez, amely a napsugarakkal találkozva a nitrogén-oxidokat a környezetre nem káros hatású vegyületekké bontja.

A lemezek 100%-ban újrahasznosítottak: a tetőfelújítások során begyűjtött és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készülnek, jelentősen csökkentve ezáltal a gyártási folyamat szén-dioxid-terhelését.

Emellett a szmogevő tető világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, ezzel elősegítve az épület hőterhelésének csökkentését – számolt be róla az Octogon. A tető „működéséről” részletesebb leírást olvashatunk a villas.hu/noxite oldalon.

Forrás: BMI Bramac Magyarország/youtube.com
Neked ajánljuk
Nincs apelláta: zöldbe borul az osztrák főváros Téglaként él tovább a textilhulladék Hogyan vigyázzunk a vízre az otthonunkban? – Infografika Közel 8 tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a PET kupások Az Egyesült Királyságban komoly sikere van az e-Nironak
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam