2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nincs apelláta: zöldbe borul az osztrák főváros

A bécsi városi tanács júniusi ülésén rendeletet hoztak az új épületek homlokzatának kötelező zöldítéséről, amellyel hozzájárulnak a mikroklíma hűtéséhez.

Bécs már évek óta a világ legélhetőbb városaként van számon tartva, ami nem véletlen. Az egyik legfontosabb erénye, hogy főváros létére is tele van rengeteg parkkal és zöldterülettel, ami mostantól a földről átkúszik a házak falaira is – írja a Szeretlekmagyarorszag.hu.

Az újonnan épített ház homlokzatának legalább egyötödét növényekkel kell beültetni. Ez minden 7 és fél méternél magasabb új építésű lakó- és ipari épületre vonatkozik, a város egész területén.

A klasszikus családi házak, lakóparkok, nyaralók és kiskertek azonban egyelőre kikerültek a szabályozás alól. Az új épületek homlokzatának zöldítése mostantól kötelező lesz, a régi épületek esetében pedig erre az átalakításra akár 5200 euró igényelhető.

Mivel a zöld homlokzat növényei gyorsabban növekednek, mint a fák, így hatásosabban és rövidebb idő alatt hozzájárulnak a mikroklíma hűtéséhez (képünk illusztráció) Fotó: shutterstock.com

A szabályozás eredményei várhatóan 10 éven belül már látványosak lesznek a városkép szempontjából is.

Neked ajánljuk
Az épületek emelésének nem szükségszerűen kell a természet rombolásával járnia Új szolgáltatás segíti az energetikai épület-korszerűsítéseket Keltsük életre a falakat! Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam