2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi szinten is elismerték a környezetbarát irodaház megoldásait

A BudaPart városléptékű fejlesztés első, februárban átadott irodaháza, a Property Market által fejlesztett BudaPart GATE elnyerte a LEED GOLD minősítést, amivel az épület fenntarthatósági törekvéseit globálisan is elismerték.

Az irodaházban számos innovatív és környezetbarát megoldás található, amit most a LEED minősítésben is a közel legjobb, arany fokozattal ismertek el – számolt be az Octogon.

Többek között az energiahatékony gépészeti megoldások, a magas energiahatékonyságú homlokzati szerkezet, az energiatakarékos világítótestek, a víztakarékos öntözés és berendezések, az elektromos autótöltők, az elektromos és hűtési, fűtési energia mérésének lehetősége, valamint a beépített anyagok jelentős újrahasznosítottanyag-tartalmának magas aránya járult hozzá az elismerés megszerzéséhez.

Az új generációs épület további előnyeként kiemelték a remek irodai lokációt és kilátást, a nagy területű zöld belső udvar pedig még erőteljesebben hozzájárul a dolgozók komfortérzetéhez, jóllétük megteremtéséhez.

Mindemellett kimagasló pontokat kapott a fejlesztés a tömegközlekedési opciókra, a kerékpárút és a szolgáltatások közelségére, továbbá a külső területek fényszennyezésének minimalizálására és a hulladékkezelésre is.

Fotó: BudaPart - Kopaszi-gát/facebook.com

Az Ybl-díjas Szász László által vezetett Stúdió’100 építésziroda tervezte ház egyedi építészeti megoldásokkal rendelkezik, aminek köszönhetően az esztétikai szempontok mellett biztosított ideális benapozása is. A 20 ezer négyzetméteres iroda az egyedi és környezetbarát megoldásoknak, valamint a vízparti elhelyezkedésének köszönhetően a bérlők körében is kiemelkedő népszerűségnek örvend.

Neked ajánljuk
A fenntartható lakások a piacon is többet érnek, az új zöldhitel pedig a megvásárlásukban is segít Térítésmentes tanácsokkal segíti az ingatlanok zöldülését a Magyar Mérnöki Kamara Ha zöldebb épületekre vágyunk, meg kellene barátkoznunk a régi épületekkel A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam