2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nyomtatott házak alapozzák meg az igazán környezetbarát építőipart?

22 óra alatt készült el Csehország első nyomtatott lakóháza.

Bemutatták a nagyközönségnek Csehország első 3D-s technológiával készült házát. A speciális építési területre szakosodott Buřinka nevű cég újdonsága nem csupán szárazföldön, hanem megfelelő alappal vízen is lakható, városban és vidéken egyaránt – számolt be az Apartmentteraphy nyomán a 24.hu.

A Prvok od Buřinkynek nevezett házat a vállalkozás Michal Trpák szobrásszal való együttműködése keretében 22 óra alatt nyomtatta ki 17 tonna speciális betonkeverék felhasználásával.

A ház a hagyományos építési költségek 50%-ából elkészült, környezetbarát kialakítása csökkenti a CO2-kibocsátást, fenntarthatóságát pedig hőszivattyúk és vízmelegítő napelemek biztosítják.

A 3D-s nyomtatott ház alapterülete 43 négyzetméter, ebben hálószoba, nappali, konyha és WC-vel felszerelt fürdőszoba található.

Fotrrás: STIRworld/youtube.com
Neked ajánljuk
A darázsfészkek inspirálták a különleges lombházak megálmodóit Egy ipari csarnok is lehet fenntartható A polisztirol-alapú hőszigetelés is lehet fenntartható? Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam