2021. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Inspiráló megoldás Baliról – Egy takaros házikó tetra-packból

A Stilt Stúdió egy olyan készház megvalósításába kezdett bele, amely a Balin is jelentős kihívásnak számító hulladékkérdésre ad frappáns választ.

Bali, a világ sok régiójához hasonlóan, reménytelennek tűnő küzdelmet vív a szeméttel, amelynek csak elenyésző része kerül újrahasznosításra. A stúdió társalapítója és vezető tervezője, Alexis Dornier célul tűzte ki, hogy új épületük környezeti lábnyoma ne csak az anyagtakarékosság révén legyen kicsi, hanem

a választott alapanyagokkal közvetlenül szeretne hozzájárulni a körkörös megoldások elterjedéséhez.

Ezért a „Kis Tetra Pak ház” (Tiny Tetra House) falai és teteje italoskarton-dobozokból, illetve újrahasznosított alumíniumból és műanyagból készül majd. Az épület környezeti lábnyomának további csökkentése érdekében a konstrukciót a talaj fölé épített szerkezet tartja.

A tető korszerű lejtős kialakítása elősegíti az esővíz összegyűjtését és tárolását, a homlokzati panelek pedig keresztszellőztetést biztosítanak a természetes hőmérséklet-szabályozás érdekében.

Fotó: Stilt Stúdió/kickstarter.com
Neked ajánljuk
A tulajdonosok 84 százaléka tartja szükségesnek ingatlana energiahatékonysági felújítását Hogyan lesz meleg a passzív házban? Elkészült a magyar rezsimentes ház Folyamatos fűtés helyett ügyes praktikákkal is melegen tarthatjuk az otthonunkat DNS-adatbank az illegális állatkereskedelem megakadályozására
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam