2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztráliában magasodik a világ legzöldebb lakótornya

A Koichi Takada építészeti vállalat nemrégiben megosztotta a legújabb munkájukról készült képeket: annyi növény van a világ legzöldebb lakótornyában, hogy az ember azt sem tudja, hova kapja a fejét.

A stílszerűen „városi erdőnek” nevezett projekt célja, hogy a világ legzöldebb lakóépületét hozzák létre, és sűrű erdővel, illetve különböző növénybeültetésekkel borított függőleges kert alakuljon ki.

1000 fából és 259 őshonos fajból áll a közel 20 ezer növénytömeg a toronyban, mely nemcsak növeli a környék biológiai sokszínűségét, de egyúttal csökkenti a város ökológiai lábnyomát is.

Amellett, hogy remek légszűrőként funkcionálnak, kiváló hő- és fényszigetelést nyújtanak. Vízgyűjtőkben összegyűjtött esővízzel táplálják őket, az éjszakák során szükséges fényt pedig napelemekből nyerik ki.

Fotó: binyan studios
Neked ajánljuk
Elméletileg már minden adott a nullenergiás otthonokhoz A jövő irodaépületei az egészségünk szempontjából is fenntarthatóbbak lehetnek A polisztirol-alapú hőszigetelés is lehet fenntartható? Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam