2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A darázsfészkek inspirálták a különleges lombházak megálmodóit

Két francia építész, Garvin Goepel és Christian Baumgarten a D'artagnans stúdió versenyére tervezték izgalmas látványt nyújtó kabinjukat.

A megmérettetés szervezői fiatal építészeket kértek fel, kimondottan lombházak tervezésére. Goepel és Baumgarten első modulja egy faágakra függeszthető fülke, míg a második magában, a talajon is megáll.

A darázsfészkek különleges precizitással egymásba kapcsolódó szerkezete szolgáltatta a kiindulópontot a koncepcióhoz, a különleges forma a fakeretből és hajlított ágakból felépülő egyedi elemek egymás mellé helyezéséből, rétegzéséből épül fel.

A kabinok szerkezeti képe Fotó: garvin goepel & christian baumgarten/designboom.com

A helyben fellelhető indák és faanyag használatával elkészíthető kabinokat úgy álmodták meg, hogy kényelmes – és nem mellesleg építészetileg is izgalmas – menedéket nyújtson azoknak, akik szeretnének kiszakadni a városi életből, és egy kis időt a természetben tölteni.

Fotó: garvin goepel & christian baumgarten/designboom.com
Neked ajánljuk
Hazánkban még sok lakás szorulna korszerűsítésre Mintaházpark segítségével válhatnak fenntarthatóbbá a magyar otthonok Az éber emberek a lakhatási válságra is találnak megoldást Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam