2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újrahasznosított tégla jutalomjátéka

A melegséget árasztó alapanyag igazán szemrevaló módon kap új esélyt a BLAF Architecten építészeti stúdió ívekben tobzódó téglaépületében.

A GjG House egy erdős telken található, melyet úgy alakítottak ki, hogy „a fák kivágása helyett illeszkedjen közéjük”. A hulladék csökkentése érdekében a telken lévő bontott téglákat újból felhasználva alkották meg a ház görbe vonalú falait  – írja a BLAF Architecten közleménye alapján a kp.hu.

A tervezők a projekttel a tégla nyers tulajdonságainak esztétikáját is szerették volna megmutatni, ezért nem alkalmaztak vakolatot.

A falakat magas, téglalap alakú ablakok és üvegajtók szakítják meg, amelyek bőséges fényt visznek a belső terekbe. A GjG House másik kiemelkedő jellemzője, hogy a belső térben nincsenek válaszfalak. A külső homlokzat alakja teszi ezt lehetővé, amelynek hála a falak stabilitása nem a keresztfalaktól, oszlopoktól vagy a gerendáktól függ, pusztán a saját formájától és a tégla ragasztásától.

Fotó: GjG House/kp.hu
Fotó: GjG House/kp.hu
Neked ajánljuk
Nem önmagukban az okostechnológiák, hanem azok okos használata teheti jobbá az életet a jövő városaiban Rendhagyó installáció mutatja be a klímabarát tetőcserepek és hőszivattyúk előnyeit Budapesten A fenntartható innovációk oldhatják meg az építőipar problémáit Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: kp.hu
Vissza
Hírfolyam