2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly nemzetközi siker kapujában a magyar építészet

Világsztárokat megelőzve a legjobb ötbe került a ZDA – Zoboki Építésziroda terve a sencseni Nemzetközi Előadóművészeti Központ tervpályázatán.

A legjobb öt közé válogatták a ZDA – Zoboki Építésziroda tervét a 19 milliós kínai metropolisz, Sencsen új multifunkcionális előadó-művészeti központjára kiírt nemzetközi építészeti tervpályázaton, tájékoztatta a projektteam a prae.hu művészeti portált.

Az épületben kóborlásra ingerelnek, és különösen barátságossá teszik a zegzugos zöldfelületek.

A budapesti Müpát is jegyző magyar építészek a harmadik fordulóban 10 irodát, köztük olyan világsztárokat előztek meg, mint a japán Sou Fujimoto Architects, a dán Henning Larsen Architects vagy a brit Heatherwick Studio. A kiíró várhatóan jövő év elején hirdeti ki, hogy kinek a tervei alapján épülhet meg a 80 milliárd forint beruházási költségű, 53 ezer négyzetméteres – Müpa-léptékű – Nemzetközi Előadóművészeti Központ.

Fotó: ZDA – Zoboki Építésziroda/prea.hu

„Világsztár építészirodákkal versenyezni a világ legnagyobb piacán magyar tervező számára egészen felemelő siker, és egyben bizonyítéka annak, hogy a magyar építészeknek van keresnivalójuk a nemzetközi porondon” – hangsúlyozta Zoboki Gábor. A ZDA alapító-igazgatója kiemelte, hogy míg korábban elsősorban budapesti munkáik segítették őket megbízáshoz Kínában, mára a Nanshan Kulturális Központnak és a sencseni Operaház pályázatán szerzett elismerésnek köszönhetően az iroda nevet szerzett magának a távol-keleti országban.

Fotó: ZDA – Zoboki Építésziroda/prea.hu
Neked ajánljuk
Nem önmagukban az okostechnológiák, hanem azok okos használata teheti jobbá az életet a jövő városaiban Rendhagyó installáció mutatja be a klímabarát tetőcserepek és hőszivattyúk előnyeit Budapesten A fenntartható innovációk oldhatják meg az építőipar problémáit Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam