2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Könnyebb lett felelősen gondoskodni a sittről Kaposváron

Kaposvár egyedülálló módon igyekszik megelőzni az illegális hulladéklerakók elterjedését: a duplájára, fél tonnáról egy tonnára emelték az évente egyszer, háztartásonként térítésmentesen leadható építési törmelék mennyiségét.

Szita Károly (Fidesz–KDNP) polgármester tavaly szeptemberben, a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű környezetvédelmi program kaposvári sajtótájékoztatóján szólt az ingyenesen leadható építési hulladékkal összefüggő helyi szabályok tervezett változtatásáról. 

A politikus jelezte, hogy Kaposvárnak évi 30-50 millió forintjába kerül az illegális hulladéklerakók felszámolása. A hivatal adatai szerint

2020-ban tiszta építési-bontási hulladékból 2080 ember 995 tonnát vitt a helyi hulladékfeldolgozóba, kevert építési hulladékból 1597-en mintegy 569 tonnát adtak le a kijelölt átvevőhelyen.

Közleményében a polgármesteri hivatal arra hívta fel a lakosságot, hogy az erősen szennyezett, akár fokozottan veszélyes anyagot is tartalmazó építési törmelékek esetén a leadás előtt tájékozódjanak a Kaposvári INERT Hulladékkezelő és Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán.

A kaposvári Cseri park Fotó: MTI/Varga György
Neked ajánljuk
Svájcban nem új keletű ötlet a zöldtető Rekordgyorsan, minimális anyagfelhasználással épült fel egy iskola Malawiban Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam