2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hőszivattyúk újrahasznosításával zöldít a Daikin

Energiafelhasználásuk és hűtőközegük miatt növelik az üvegházhatású gázok kibocsátását a hőszivattyúk, vagyis minden olyan eszköz, ami energiabevitellel hőenergiát mozgat egyik helyről a másikra, miközben a benne lévő hűtőközeg lehűl vagy felmelegszik. 

Ilyenek a hűtésre-fűtésre és meleg víz előállítására alkalmas hőszivattyús, valamint a kereskedelmi hűtésben alkalmazott berendezések, melyek bár az életünket komfortosabbá teszik, nagy kárt okoznak különösen a terméket legyártó, felhasználó, majd kidobó lineáris gazdasági rendszerben – írja a Portfolio.

A Daikinnál a megoldást az újrahasznosításban, a hűtőközegek körforgásban tartásában látják.

A cég k+f laborjaiban zajló fejlesztési folyamatok egyik eredménye, hogy mára a hotelek, irodák vagy kiskereskedelmi egységek kombinált hűtő-fűtő, meleg vizet előállító rendszereinek – változó hűtőközeg-áramlású, avagy VRV-rendszerek – 80%-a újrahasznosítható.

A Daikin és partnerei egy olyan újrahasznosítási megoldást alakítottak ki, mely során a használt hűtőközeget visszanyerik a már meglévő rendszerekből, visszaállítják az új hűtőközeggel azonos minőséget, majd az így regenerált hűtőközeget felhasználják az Európában gyártott és értékesített új VRV-egységekhez. A programmal jelenleg 250 ezer kg új hűtőközeg előállítása kerülhető el.

Neked ajánljuk
Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak A Földközi-tengerből érkezik a spanyol építőipar nagy visszatérője Felment a zöldhitelre alkalmas ingatlanok ára Budapesten Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam