2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell félni a rendhagyó megoldásoktól – parafából készült fenntartható otthon Olaszországban

Egy fenntarthatóbb életre vágyó fiatal pár számára épült meg a különleges ház a Milánó közelében fekvő Magnago városában.

Az LCA Architetti stúdió parafából, szalmából és fából épített környezetbarát otthont. A ház kialakításánál a környezettudatosság szem előtt tartásán túl a radikális egyszerűségre törekedtek, a letisztult formát éppen az izgalmas anyaghasználat teszi különlegessé. 

 A ház a színeivel szinte beleolvad természetes környezetébe, miközben formájában megidézi a régióban álló jellegzetes pajtákat, mezőgazdasági épületeket is.

A fenntartható, újrahasznosítható alapanyagok is a természet közelségét húzzák alá, ráadásul járulékos haszonként kiváló hőszigetelést nyújtanak – írja a Deezen alapján a Marie Claire.

Fotó: Deezen/marieclaire.hu
Fotó: Deezen/marieclaire.hu
Neked ajánljuk
Az építőipar rengeteg hulladékot termel – de van, amikor egyenesen újrahasznosítja azt A reziliens épületek lesznek a Nemzetközi Zöld Építés Hetének középpontjában Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam