2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ötmillióért elfelejthetjük a gáz- és villanyszámlát, és a környezeti lábnyomunkon is nagyot faraghatunk

Az LG Electronics egy amolyan „all in one” típusú zöldenergiás rendszert csomagolt össze a németországi (és európai) piacra: a napelem + hőszivattyú + akkumulátor kombót kifejezetten a háztartási méretű energetikai önellátásra tervezték.

A kombinált rendszerben a napelem áramot termel, az energiatároló rendszerek pedig áramot és hőt raktároznak el (és tesznek később fogyaszthatóvá). Az újdonság az, hogy az LG Electronics mindezt lakóházakra és kiskereskedelmi ingatlanokra paraméterezte – számolt be a Napi.hu.

Az energiacsomagban – melynek elemeit idehaza is forgalmazzák – az átlagos fotovoltaikus celláknál nagyobb hatásfokú LG Neon-széria napelemes moduljai, a háromfázisú ESS Home 8/10 akkumulátortároló és a Therma V levegő-víz hőszivattyú került.

Plusz egy olyan vezérlés, ami az integrált rendszer számára az energiagazdálkodást a felhasználók maximális önfogyasztására állítja be.

A dél-koreai gyártó prémiumkategóriásnak számító napelempanelei a drágább megoldások közé sorolhatók a magyar piacon, de egy hozzávetőleges, nyers számolás után is az a végeredmény, hogy egy ilyen rendszert 5 millió forintból már meg lehet építtetni. Az 50-100 millió forint közötti átlagos családi házas ingatlanárakat-értékeket is figyelembe véve egy ilyen beruházás már nem az elképzelhetetlenül nagy ráfordítás kategóriája. Ráadásul egy ilyen megoldással a ház lakói tényleg reális esélyt szereznek arra, hogy a gáz- és villanyszámlát elfelejtsék.

Neked ajánljuk
A hagyomány és az innováció találkozása a bakonyi dombok lábánál Előregyártott panelekkel forradalmasítanák az épületek energetikai felújítását Németországban Kémiai reakciókkal növelhető bizonyos energiatároló rendszerek hatékonysága Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam