2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét igényelhető kedvezményes hitel az energiahatékonysági felújításokra

Február 22-től újra elérhető a lakóépületek felújítását ösztönző 0%-os hitel. A kölcsön energiahatékonysági korszerűsítésre és megújuló energia felhasználására is igénybe vehető, családi, társas- és hétvégi házra egyaránt.

Az energiahatékonyság-növelési célra felvett hitelösszeg felhasználásra kerülhet  a külső falak, tető, padlástér hőszigetelésére, nyílászárócserére, árnyékolószerkezetek beépítésére, fűtés- és melegvíz-termelő rendszer korszerűsítésére, hőcserélő szellőztetés beépítésére, valamint világítási rendszerek átalakítására.

A megújulóenergia-felhasználás részeként a hitel felvehető napkollektorrendszer telepítéséhez, faelgázosító kazánrendszer kiépítéséhez, napelemes rendszer kialakításához és hőszivattyús rendszer alkalmazásához.

Elszámolható költség lehet az anyagdíj, a munkadíj, a szakértői és tervezői költségek és a projektmenedzsment-költségek.

Az energiahatékonysági felújítást segítő hitel a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél vagy szerződéses közvetítőinél, valamint online igényelhető.

  • Határidő: A 14,2 Mrd Ft keretösszegű támogatott kölcsönt 2021. június 30-ig lehet igényelni.
  • További információ: palyazat.gov.hu
Neked ajánljuk
A fenntartható lakások a piacon is többet érnek, az új zöldhitel pedig a megvásárlásukban is segít Térítésmentes tanácsokkal segíti az ingatlanok zöldülését a Magyar Mérnöki Kamara Már elérhető az NHP Zöld Otthon Lakáshitel a Gránit Banknál A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam