2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az alkalmazkodás jegyében árnyékolókkal teszik élhetőbbé a bécsi otthonokat

Az osztrák fővárosban élőket az önkormányzat is segíti a klímatudatos felújításban: akár 1500 eurós (544 ezer forintos) támogatást is kaphatnak a várostól, ha redőnnyel vagy más árnyékolóval szerelik fel lakásukat.

Az osztrák főváros 2019 végén hirdette meg a programot, mert abban hisznek, hogy az árnyékolás a legkörnyezetbarátabb módja egy lakás klimatizálásának – írta meg a Telex.

A bécsi közgyűlés a napokban úgy döntött, hogy hatmillió euróról tízmillió euróra bővíti a támogatási alapot. A zöld kezdeményezés 2025-ig tart.

A klímaváltozás következményeit határozottan megérző, és a probléma kezelésére számos fejlesztést elindító nagyvárosban tavaly ötezren pályáztak redőnyök, zsalugáterek és más, külső árnyékolók felszerelésére, és ehhez átlagosan 1002,5 eurós hozzájárulást kaptak.

Neked ajánljuk
A fenntartható lakások a piacon is többet érnek, az új zöldhitel pedig a megvásárlásukban is segít Térítésmentes tanácsokkal segíti az ingatlanok zöldülését a Magyar Mérnöki Kamara Ha zöldebb épületekre vágyunk, meg kellene barátkoznunk a régi épületekkel Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam