2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az alkalmazkodás jegyében árnyékolókkal teszik élhetőbbé a bécsi otthonokat

Az osztrák fővárosban élőket az önkormányzat is segíti a klímatudatos felújításban: akár 1500 eurós (544 ezer forintos) támogatást is kaphatnak a várostól, ha redőnnyel vagy más árnyékolóval szerelik fel lakásukat.

Az osztrák főváros 2019 végén hirdette meg a programot, mert abban hisznek, hogy az árnyékolás a legkörnyezetbarátabb módja egy lakás klimatizálásának – írta meg a Telex.

A bécsi közgyűlés a napokban úgy döntött, hogy hatmillió euróról tízmillió euróra bővíti a támogatási alapot. A zöld kezdeményezés 2025-ig tart.

A klímaváltozás következményeit határozottan megérző, és a probléma kezelésére számos fejlesztést elindító nagyvárosban tavaly ötezren pályáztak redőnyök, zsalugáterek és más, külső árnyékolók felszerelésére, és ehhez átlagosan 1002,5 eurós hozzájárulást kaptak.

Neked ajánljuk
Mikrokapszulákkal a környezetbarát szigetelésért Hogyan fejezheti ki egy épület a klímaváltozás fenyegetését? Erdőt telepítenek Madrid köré a klímaváltozás hatásainak kezelésére Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam