2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egész fenntartható városnegyed készül 3D-nyomtatással a Kaliforniai sivatagban

A projekt mögött álló két kaliforniai vállalat, a fenntartható ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Palari és a Mighty Buildings nevű építéstechnológiai cég egy kéthektáros földterületen fogja kialakítani a 15 környezetbarát otthon alkotta negyedet Rancho Mirage-ban.

A kaliforniai Coachella völgy sivatagos vidéke ad majd otthont az Egyesült Államok első, kizárólag háromdimenziós nyomtatással készülő házakból álló városnegyedének – számolt be a The Guardian online kiadása alapján az MTI.

A Mighty Buildings oaklandi főhadiszállásán kisebb garázsméretű nyomtatók révén születnek az új házak.

A folyamat 80 százaléka automatizált és a hagyományos építkezéshez képest 95 százalékkal kevesebb munkaórával és tízszer kevesebb hulladékkal jár együtt.

A nyomtatók alig 24 óra alatt készítenek el egy 32 négyzetméteres otthont. A modern építészet jegyeit magukon hordozó Rancho Mirage-i otthonok mindegyike egy három hálószobát és két fürdőszobát magában foglaló, 135 négyzetméteres elsődleges épületből és egy két hálószobás, egy fürdőszobás második épületből áll.

Forrás: Mighty Buildings/youtube.com

Az otthonok ára 595 ezer dollár (184 millió forint) és 950 ezer dollár között fog mozogni.
A háromdimenziós nyomtatással készült házak iránti igény egyre növekszik a kaliforniai lakáskrízis erősödésével. 

Neked ajánljuk
Fából készült felhőkarcoló magasodik egy svéd város fölé A fenntartható lakások a piacon is többet érnek, az új zöldhitel pedig a megvásárlásukban is segít Töretlen népszerűségnek örvend a távhő Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam