2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klíma kiválasztásakor a télre is érdemes gondolni

Az erre optimalizált klímakészülékkel gazdaságosan lehet fűteni is, fapakolás, füst és szálló por nélkül.

A Helló Vidék által megkérdezett szakértők szerint a beszerzés előtt el kell dönteni, hogy mire szeretnék használni a klímát – kizárólag hűtésre vagy fűtésre is. A fűtéssel rendelkező, téliesített modellek nagyon hidegben is bírják a terhelést, akár -20, -25 fokig is megfelelően működnek.

A klímák kiválóak például nyaralók fagymentesen tartására,

napelemmel kombinálva pedig különösen gazdaságos fűtési megoldást jelentenek.

A klíma hátránya, hogy csak egy helyiséget hűt/fűt, így ha egész házat szeretnénk fűteni, akkor több készülékre van szükség. Viszont ha elromlik valamelyik, csak annak a fűtése marad el, nem az egész házé – mondta el a portálnak Farkas Emese, a Czibor Klíma Kft. ügyvezetője.

Amennyiben a klímát kizárólagos fűtési megoldásnak szánjuk, érdemes extra fűtőszállal ellátott modellt választanunk. A szakember tapasztalata szerint sokan kérik a téliesített változatot, mert árban csak 20-30 ezer Ft-tal drágább és hatékonyabb is ezáltal. A klíma fogyasztása nem túl sok, fűtésben háromszor gazdaságosabb, mint a gáz, amit a SCOP-érték is mutat.

A klímának egészségkárosító hatása egyáltalán nincs, veszélyt csak az elszaporodó baktériumok által terjesztett legionella betegség jelenthet, de ezt az évi karbantartással  megelőzhetjük.

Neked ajánljuk
Svájcban nem új keletű ötlet a zöldtető Rekordgyorsan, minimális anyagfelhasználással épült fel egy iskola Malawiban A fenyő magas világpiaci ára adhat esélyt egy új magyar építőanyagnak A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam